Marabou sweizernöt-paj

Alltså: ser ni hur god denna ser ut att vara? Bakade den idag och DOG nästan - så nice var den! Tips verkligen. Liknar cheesecake i konsistensen men den var mycket enklare att baka, så känner ni för chokladbomb en söndag som denna, baka! Här kommer recept för den som vill också:

Ingredienser (pajskal):
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 dl florsocker
75 g kallt smör
1 äggula
 
Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter smöret och hacka samman.
2. Ha sedan i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen vila i kylen tills ugnen värmts upp.
4. Tryck ut degen i en pajform eller en bakform med avtagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och låt skalen gräddas i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
5. Låt skalet svalna helt innan du fyller det. Under tiden kan du göra fyllningen.
 
Ingredienser (fyllning):
200 g schweizernötchoklad
100 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
3 dl vispgrädde
 
eventuellt hasselnötskross till garnering
 
Gör såhär:
1. Grovhacka de båda chokladsorterna och lägg i en värmetålig skål.
2. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den är påväg att börja bubbla. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt tills alla chokladbitar smält in helt i vispgrädden.
3. Ställ skålen i kylskåpet tills dess att fyllningen tjocknat lite innan du häller ner den i ditt pajskal.
4. Låt din paj stå i kylskåpet tills fyllningen fått en fast konsistens. Avsluta med att eventuellt garnera med hasselnötskross.
 
Tips | Bakning, Choklad, Mat, Paj | |
#1 - - Louise:

Hej! Jag är ny här på Blogg.se, vore super kul om du ville kika in på min blogg.

Ha en fortsatt bra dag!
Kram! :)

#2 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

Svar: Ja verkligen alltså! :)
Matilda Danielsson

Upp