Mellandagsrean del 2 – tavlor

 
1 / 2 / 3 / 4 / 5
 
Här är del 2 av min lilla kik på mellandagsrean – tavlor! ÄLSKAR dessa från Desenio. Ska beställa några själv snart tänkte jag, så kommer visa sen när jag fått hem de vilka jag valde! :) Så himla fint med den i mitten till den blågröna väggen. Dör för den färgen. Desenio har just nu 30% rabatt på alla posters tills imorgon den 2/1, så passa på!
 
Gott nytt år på er förresten! Hoppas ni får ett fint nyår! <3
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer

Kan vi prata om Skam?

Jag har som många andra fastnat för serien Skam, vilket inte är så konstigt. För min del har jag nog blivit lite smått besatt av den för att det år så pass hög igenkänning i så många delar av avsnitten för mig, att det känns som att jag får se en film om mitt liv som ung tonåring. Gång på gång under serien så inser jag att jag faktiskt tog exakt samma beslut som Eva gör, jag kunde vara bestämd likt Nora och även vara lika ung och naiv som Vilde. Samtidigt. Men en viktig sak som jag tycker att serien tar upp – det är att det inte är något fel att bete sig på dessa sätt, att man inte är konstig för att man kanske blir kär i sin kompis pojkvänatt man vill ligga med skolans snyggaste kille, att man inte är kär i det motsatta könet eller att man väljer att inte dricka alkohol. Det är normalt, så TACK Skam för att ni tar upp sådana tabubelagda ämnen. Detta hade jag behövt höra när jag var på väg in i tonårsatmosfären.
 
Bildkälla HÄR 
 
Jag tycker alla som inte sett serien borde kolla på den. Om du, som jag, inte går på gymnasiet längre och redan gått förbi den perioden, kolla ändå! Det är så viktigt att reflektera över val och saker som man gjort, och i denna serie får man svart på vitt veta att ingenting egentligen är konstigt – det är samhället som är det! Och normerna som vi byggt upp, som sakta men säkert nog håller på att ändras (tack gode gud). Om du är 12 år gammal och ska börja högstadiet, kolla då också! För mig utspelade sig liknande draman på högstadiet och inte under gymnasiet. Jag hade mer än gärna behövt se denna innan all drama tog fart i mitt liv.
 
Att stå upp för sig själv och våga säga vad man tycker, att veta vem man egentligen är och vem man egentligen är kär i – det är inte enkelt i denna ålder. Det är just det tonåren handlar om. Alla går igenom detta stadie i livet någon gång, vissa lyckas göra det mer smärtfritt än andra, men vi har det gemensamt ändå. Att ta sig igenom de svåra tonåren. 
 
Jag älskar när samhället tar sitt ansvar för sådana här frågor, så jag skulle faktiskt vilja tacka P3 Norge för att ni visar var framfötterna ska stå. Tack för att ni utbildar dagens ungdomar och tonåringar till att tänka fritt och rätt. Och för att ni får oss att känna att vi inte är ensamma i våra tankar. Ni gör skillnad.
 
 
Skriverier | | Kommentera

Outfit i mitt nya rum

Innehåller adlinks
 
Byxor H&M / topp - LÄNK / Halsband - LÄNK 
 
Hej på er! Klockan är såå mycket och jag måste verkligen sova men jag är uppe och gör en massa saker som vanligt. Idag har jag jobbat och skrivit på ett nytt jobbkontrakt på ett jobb jag börjar på måndag. Spännande! Gillar utmaningar i form av nya jobb och sådär, så det blir nog roligt. Annars jobbar jag mitt, troligtvis, sista pass på Burger King imorgon – känns konstigt! Men det gäller att våga utmana sig själv, det är då man lär sig mest. Och vara glad över alla underbara människor man stött på under vägen. Det ska man aldrig ta förgivet har jag lärt mig! 
 
Hoppas ni mår bra idag, kram och godnatt <3
 
Outfits | | 3 kommentarer
Upp