Middagstips: Rotfruktspyttipanna!

Igår gjorde jag en rätt som jag senast gjorde på hemkunskapen i skolan – rotfruktspyttipanna! Hur enkelt som helst, gott också! Perfekt för matlåda om du vill spara pengar, är student, eller bara vill laga något enkelt. Dock skulle jag gärna vilja ha lite tips från er om vad man kan ha i i stället för falukorv, alltså något substitut till kött! Hur smakar soya-korv? Skulle det kunna vara gott? Eller vad kan man ha annars? Hit me with your best tips! Försöker dra ner på köttätandet! 😃
 
Recept för 2 portioner:
2 palsternackor
2 morötter
1/4 del falukorv / soyakorv / annat substitut till kött
1/2 lök
Lite, lite matolja
Salt
 
Gör såhär:
1. Tärna alla grönsaker och korv, ta på lite olja och strö över salt.
2. In i ugn på cirka 200°C i 15-20 minuter.
3. Färdigt att äta! Ät som det är eller servera med någon sås (exempelvis crème fraiche och tomatpuré) eller sylt. 
 
 
Tips | |
#1 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Vilket bra tips!! :) Ska verkligen använda detta!

Svar: Ja enkelt och gott!:)
Matilda Danielsson

Upp