6 tips till dig som flyttat hemifrån och känner dig ensam

Att flytta hemifrån är ett stort steg i livet. Att dessutom flytta ensam gör i många fall inte saken enklare. Men sedan jag själv tog det här steget i mitt liv så har jag upptäckt att det finns några saker som gör att vardagen känns lite mindre ensam. Dessa tips tänkte jag dela med mig av till er! För du är inte ensam om att känna dig ensam.

1. Ta makten över ditt liv på en helt ny nivå
Nu är det inte längre mamma som lagar den traditionella köttfärssåsen, det är upp till dig att hitta smarriga recept till lunch och kvällsmat. Gör det till en rolig grej! Du får bestämma över alla maträtter, varje vecka. Du slipper den där maträtten som du aldrig gillat när du ätit hemma.
 
2. Skype:a eller ring medan du utför vardagssysslor
Att Skype:a eller att ringa medan man viker tvätt, diskar, lagar mat eller liknande skapar en känsla av att personen du pratar med är med dig i det du gör. Det är ofta det man saknar mest när man bor ensam, att ha någon där. Den känslan förstärks genom att prata med någon när du utför dina vardagssysslor.
 
3. Se till att få miljöombyte
  Om man tillbringar mycket tid på sitt jobb och i sitt nya hem kan det kännas som att livet är väldigt enformigt och att varje dag ser likadan ut. Börja träna på ett nytt gym till exempel, då får du både miljöombyte och får träffa nytt folk.
 
4. Skapa rutiner i vardagen
Rutiner i vardagen underlättar jättemycket i många situationer. Vet du att du exempelvis ska tvätta på onsdagar, kan du planera därefter vilket kan skapa en känsla av att ditt liv inte är meningslöst eftersom du i alla fall har dessa rutiner att följa.
 
5. Ha något att se fram emot, både lång- och kortsiktigt
 Det kan vara till exempel att din bästis kommer till din nya lägenhet i helgen eller att det bara är åtta veckor kvar tills du ska hem och fira jul med dina närmaste. Dagarna går mycket fortare om man har någonting att se fram emot.
 
6. Lyssna på podcasts och kolla på YouTube
Lyssna inte bara på musik när du känner sig ensam, sätt på en podcast eller börja följa en ny youtuber. Eftersom det är människor som pratar i dessa kanaler så försvinner känslan av ensamhet en aning, det känns som du är med i podd-samtalet eller är med i youtuberns liv.
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Amanda:

Tack för tipsen!! :)

Svar: Ingen fara! :)
Matilda Danielsson

#2 - - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Många bra tips! :) Ett till är att söka upp föreningar med folk som delar samma intressen som en själv (det kanske visserligen hör till ditt tips om miljöombyte) :P


Svar: Tack! Ja det är ju ett superduper-tips! :D
Matilda Danielsson

Upp